Afbeelding

Danny van der Weijde raadslid voor D66

Nieuws

BEETSTERZWAAG Danny van der Weijde-Hoogstad wordt het nieuwe raadslid voor D66 in de gemeente Opsterland. Hij wordt in de raadsvergadering van 26 februari geïnstalleerd. 

Van der Wijde is de opvolger van Shajan de Wagt die in december terugtrad als raadslid omdat het het raadslidmaatschap niet meer kon combineren met zijn dagelijkse internationale werk. Aanvankelijk maakte D66 bekend dat Sieb Louwsma uit Bakkeveen de zetel zou innemen, maar hij trok zich later terug. 

De 35-jarige van der Weijde is niet nieuw in de politiek. Hij zit sinds april 2021 namens D66 in de Provinciale Staten van Fryslân en gaat het Opsterlandse raadslidmaatschap combineren met het Statenwerk. In beide vertegenwoordigende organen bestaat de D66-fractie uit één persoon. 

Naast dat hij politiek actief is, is van der Weijde ondernemer. Met zijn bedrijf helpt hij organisaties, overheden en bedrijven met digitalisering en automatisering. Van der Weijde woont samen met zijn man en katten in Lippenhuizen. 

“Het mooiste van politiek is dat je vanuit verschillende achtergronden en idealen kunt werken aan oplossingen voor vraagstukken en problemen. Dat klinkt wellicht saai in een tijd waarin oneliners, krantenkoppen en tweets in het publieke debat de boventoon voeren. Toch zal ik altijd vanuit mijn idealen en de inhoud werken aan het compromis.”

Meer SA!

D
RWF is na nipte zege op Twijzel veilig Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 15 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31