Ondernemen

Gorredijk heeft nieuwe fietsspecialist

Potlood Arend Waninge Map Gaswinning

Het was drie weken hard doorwerken, maar afgelopen zaterdag openden Sikke en Janke Boonstra hun nieuwe fietsenwinkel aan de Hoofdstraat in Gorredijk.

Een nieuw avontuur voor Boonstra, die al 32 jaar ervaring heeft als fietsenmaker. Tot voor kort hadden ze samen een veel grotere fietsenzaak in Wolvega. De stap naar een kleinere winkel is een bewuste beslissing. “Een grote zaak is meer gericht op aantallen te verkopen fietsen en is minder klantgericht. En dat directe contact in een wat kleinere zaak, daar voelen wij ons prettiger bij. Bovendien zien we in Gorredijk kansen.”

De verhuizing hield wel in dat Boonstra lang niet alle fietsen mee kon nemen naar Gorredijk. “We hebben nog een schuur vol. Een leuke fiets voor een leuke prijs is er bij ons altijd, ook al staat de fiets die mensen zoeken misschien net niet in de winkel.” De werkplaats is het centrale gedeelte van de nieuwe fietsspecialist. “We willen heel servicegericht werken. Dat is de kern van ons bedrijf. Daar willen we voor gaan. We reparen alle merken, ook in het segment elektrische fietsen. Bovendien verzorgen we de garantie en service van alle elders gekochte fietsen.” Nieuwe fietsen verkoopt Boonstra vanzelfsprekend ook. Gezien de omvang van de winkel zijn niet alle merken aanwezig. “We richten ons nu vooral op Sparta, Giant en Hercules. Dat laatste is een Duits merk. En ook de bij de jeugd populaire en in Friesland gemaakte Burgers fietsen hebben we staan.”