Cultuur

Kunst met de naaimachine bij Hawar

Potlood Arend Waninge Map Gaswinning

Cursisten van Dionne Swift exposeren van 11 februari tot 29 april bij Hawar in Oldeberkoop. De verrassende juweeltjes zijn gemaakt op de naaimachine.

Al een aantal jaar deelt Dionne Swift haar kennis en beeldende vaardigheden in workshops bij Hawar. Deelnemers verwachten vaak niet dat ze met een gewone naaimachine kunstwerken kunnen maken. Dertien van haar studenten zijn de uitdaging aangegaan om het werk te tonen dat ze tijdens en na de masterclass met Dionne maakten.

Workshops met Dionne zijn een inspirerende uitwisseling met de deelnemers, vaak met verrassende resultaten. Het voorstel om met elkaar een tentoonstelling te maken, werd dan ook met enthousiasme ontvangen. De mogelijkheden van de naaimachine worden in beeldend opzicht uitgebuit tot juweeltjes van schilderijen en objecten.

De  opening van de expositie is op zaterdag 11 februari (12.00 uur) om 12.00 uur.  Op 11 februari, 24 maart , 31 maart, 1 en 2 april en 15 april worden demonstraties machinaal borduren gegeven door één van de exposanten. Deze techniek vormt ook de basis van het geëxposeerde werk. De galerie is gevestigd aan de Oosterwoldseweg 33 in Oldeberkoop en op vrijdag en zaterdag (13.00-17.00 uur) geopend.