Ondernemen

Nieuwe fietsenzaak aan Langewal

Potlood Arend Waninge Map Gaswinning

Klanten van Heerenveen Tweewielers vroegen eigenaar Gerard van der Veen of het niet een idee was om in hun woonplaats Gorredijk een fietsenwinkel te openen. Met die gedachte liep Van der Veen zelf ook al een tijdje rond. Dus werd gezocht naar een geschikt pand. Dat staat aan de Langewal.

Er hingen al weken posters in de etalage met een aankondiging van de opening van een nieuwe fietsenzaak: Gorredijk Tweewielers. Dat had effect. “Bij de opening konden al vijftien nieuwe in Heerenveen verkochte fietsen worden afgeleverd in Gorredijk. Een leuke start”, vertelt Van der Veen.

De langgerekte fietsenwinkel tussen Rinsma Fashion en de HEMA is sinds vrijdag geopend. Vorige week was het even doorwerken om alles voor elkaar te krijgen. “Met een tandje erbij is het gelukt.” Alle grote merken fietsen zijn in de  winkel te vinden.  Gorredijk Tweewielers wist de vrijgevallen dealerschappen van Gazelle, Batavus en Sparta voor Gorredijk veilig te stellen. Van der Veen verkoopt ook het Duitse merk Victoria, Cortina transportfietsen en Alpina kinderfietsen. Vanzelfsprekend is er ook een ruim assortiment e-bikes.

Voor Gerard van der Veen was het handelen in en repareren van fietsen lange tijd vooral een leuke hobby. In het Groningse Zuidbroek was hij echter meer dan druk met een eigen bedrijf in grondverzet. Toen dat bedrijf werd verkocht, was er ruimte om meer professioneel met fietsen aan de slag te gaan. Hij zette eerst een, inmiddels verkochte, fietsenzaak op in De Pein. Twaalf jaar geleden begon hij Heerenveen Tweewielers, vier jaar geleden volgde Ureterp Tweewielers. “Die winkel gaat nu dicht. We verwachten meer groeimogelijkheden in Gorredijk. De vaste medewerker verhuist mee. Maar we laten onze klanten in Ureterp niet zitten. De service en garantie op de verkochte fietsen blijft, we halen desnoods de fietsen gratis op.”

Gorredijk stond al langer op het verlanglijstje van Van der Veen. “In Gorredijk was altijd plaats voor twee fietsenzaken.” De zoektocht naar een locatie eindigde op het nieuwe parkeerterrein van het Centrumplan Oost. “Dit is natuurlijk een prachtige locatie. Ik vind dat een fietsenzaak in het centrum van het dorp moet zitten. En we hebben een goed parkeerterrein dichtbij.”

Gorredijk Tweewielers heeft een ‘ouderwetse’ kijk op klantenservice. “De klant gaat boven de fabrikant. We hebben service hoog in het vaandel staan. Problemen oplossen staat voorop. Ik weet dat iedere fietsenzaak dat zegt, maar wij willen het ook laten zien. Dat lukt ook omdat al onze medewerkers  gespecialiseerde vakmensen zijn. Ze hebben alle benodigde cursussen gevolgd. Geen probleem zo groot of we lossen het op.”

heerenveentweewielers.nl