Verdwalen door Google Maps is in Terwispel verleden tijd.
Verdwalen door Google Maps is in Terwispel verleden tijd.

Stranden dankzij Google Maps is verleden tijd in Terwispel

Algemeen

TERWISPEL Vorige week berichtte Sa! over het probleem dat pakketbezorgers ondervinden op het onverharde Skeanpaed in Terwispel. Met regelmaat stranden de bezorgers omdat een stuk van het pad ontbreekt op Google Maps. Sa!-lezer Ymkje Veldman heeft dit probleem voor hen opgelost.

“Het verhaal over de problemen met navigeren op en rondom het Skeanpaed in Terwispel sprak me aan omdat ik zelf met enige regelmaat wegenstructuren en/of huisnummers in Google Maps wijzig naar de juiste situatie”, schrijft Ymkje. Ze wilde kijken of ze een handje kon helpen om de routeproblemen rondom het Skeanpaed op te kunnen lossen. 

Vorige week meldde Uilkje Kerstma, aanwonende van het Skeanpaed, dat pakketbezorgers zich regelmatig vastrijden. Het Skeanpaed telt vijf huisnummers. Nummer 1 en 2 zijn alleen bereikbaar vanaf de westkant. Omdat het Skeanpaed halverwege overgaat in een fietspad, rijden bezorgers zich daar vast op zoek naar de huisnummers 3, 4 en 5. “Google Maps jout oan dat oan de oare kant, de eastkant, gjin dyk leit dus gean besoargers der oan de westkant yn.” De ontsluiting aan de oostkant ontbreekt dus, evenals de bereikbaarheid van huisnummer 3 dat alleen via de Visserwei-Mounesleat in Terwispel bereikbaar is.


De aangepast toerit voor Skeanpaed 3.


Het ontbrekende stuk Skeanpaed aan de oostkant is toegevoegd.

Ymkje Veldman heeft de problemen in Terwispel aangepakt. “Je kunt dit zelf wijzigen in Google Maps.” Ze voegde de inrit vanaf Moounesleat naar Skeanpaed nummer 3 toe. Verlengde het Skeanpaed tussen nummer 5 en de Tolhûsleane, voegde de inrit voor nummer 4 toe en paste het Skeanpaed tussen nummer 2 en 4 aan naar fiets- en wandelpad. “De wijzigingen zijn inmiddels (grotendeels) geaccepteerd door de medereviewers van Google Maps waardoor de routes naar het Skeanpaed nu juist moeten zijn. Hopelijk kunnen de routes van de pakketbezorging en de bezoekers aan de woningen aan het Skeanpaed dus nu via de juiste wegen in Google Maps plaatsvinden.”

Meer SA!

Afbeelding
FNP staat alleen in eigen Opsterlandse Lelylijn-reactie Nieuws 13 uur geleden
Christiaan Schipper
Rente Column 14 uur geleden
Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 18 uur geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 18 uur geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Wie wil er vertellen over autohobby? Nieuws 18 uur geleden