Fetsje Jonker Jubbega.
Fetsje Jonker Jubbega. Fetsje Jonker Jubbega.

Met cijfers in haar element

Nieuws
Assistent-accountant Fetsje Jonker is voor zichzelf begonnen, onder de naam Administratieburo Jubbega. Duidelijk en makkelijk te googelen. De recht-toe-recht-aan-naam past ook bij hoe ze te werk gaat. “Ik ben secuur, eerlijk, en draai niet om de hete brij heen.”
Administratieburo Jubbega  ging op  1 februari van start. Een weloverwogen moment, beaamt Fetsje. “In deze periode vallen de blauwe brieven op de deurmat en ik doe ook belastingaangiften voor particulieren. Zo komt er meteen al een beetje schot in de zaak.” Maar de hulp aan huishoudens bij het invullen van de belastingpapieren is slechts een onderdeel van de dienstverlening die Fetsje biedt. Ze richt zich met name op de ondernemers in Jubbega en omgeving: het mkb, agrarische bedrijven en zzp’ers. “Daar hebben we er hier nogal wat van. En veel van deze ondernemers zitten niet op de papieren rompslomp van het ondernemerschap te wachten. Die kan ik uit handen nemen.”

Cijferaar

Dat Fetsje kan inzetten op de administratieve dienstverlening in de breedte heeft te maken met haar achtergrond en ervaring. “Ik zit al 29 jaar in het vak.” Vraag haar niet om iets creatiefs in elkaar te knutselen, dat kunnen anderen veel beter. Maar gaat het om cijfers, dan is ze in haar element. “Altijd zo geweest, vroeger op school al, wiskunde en statistiek waren mijn vakken.” Na de meao ging ze direct aan de slag bij agrarisch accountantskantoor Accon/AVM.  Door het volgen van tal van cursussen klom ze met de jaren op tot assistent-accountant. De afgelopen vijf jaar was ze verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeheer van het accountantskantoor, waar ze voorlopig nog parttime blijft werken. “Ik ben van de zekerheid”, verklaart Fetsje de geleidelijke overstap naar het eigen bedrijf. “Het ‘Jobbegeaster ûndernimmersbloed’ kriebelt, maar ik heb ook een gezin draaiende te houden.”

Parttime boekhouder

Die zekerheid biedt Fetsje ook haar toekomstige klantenkring. “Ondernemers kunnen het beste doen waar ze goed in zijn en administratie behoort doorgaans niet tot de kerncompetenties. Die zorg neem ik over.” Door het opmaken van de jaarrekening, het doen van btw-aangiftes, het afwikkelen van inkomsten- en vennootschapsbelasting en het aanvragen van toeslagen. Maar ze fungeert ook als financieel sparringpartner bij toekomstige bedrijfsontwikkelingen. “Binnen de wettelijke kaders zoek ik naar het grootst mogelijke voordeel voor de klant.” Indien gewenst verhuurt Fetsje zich ook als parttime boekhouder en neemt ze de hele administratie voor haar rekening. “Je bouwt vanzelfsprekend met de klant een vertrouwensband op. Discretie staat daarbij voorop, wat we bespreken blijft binnenkamers. Maar ik neem geen blad voor de mond, de ondernemer krijgt duidelijk van me te horen hoe het ervoor staat, daar hebben ze het meeste aan.”
administratieburojubbega.frl

Meer SA!

Afbeelding
FNP staat alleen in eigen Opsterlandse Lelylijn-reactie Nieuws 15 uur geleden
Christiaan Schipper
Rente Column 17 uur geleden
Afbeelding
Sociale Inlopen maken kans op Appeltje van Oranje Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Langs ateliers tijdens Kunstroute Opsterland Cultuur 20 uur geleden
Marian Klein Ikkink.
Marian Klein Ikkink: 'Zien is de kunst van het kijken' Cultuur 20 uur geleden
Hans de Jong blijft trainer van Read Swart.
Read Swart gaat richting eeuwfeest Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Met Sa!-korting naar Dominic Seldis Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Wie wil er vertellen over autohobby? Nieuws 20 uur geleden