Afbeelding

Voedselbank naar voormalig Groene Kruisgebouw

Nieuws

GORREDIJK  De Opsterlandse voedselbank wil verhuizen naar het voormalige Groene Kruisgebouw in Gorredijk. Er wordt al enige tijd gezocht naar een nieuwe locatie omdat de huidige locatie te klein is en niet kan voldoen aan de nieuwste eisen. Het college van B en W legt de nieuwe locatie voor aan de gemeenteraad. 

De gemeente Opsterland vindt het belangrijk dat de Voedselbank haar taken goed uit kan blijven uitvoeren. Wethouder Libbe de Vries: “De Voedselbank is voor een deel van onze inwoners helaas tijdelijk onmisbaar in het dagelijkse leven.”

Kort geleden kwam het Groene Kruis gebouw in Gorredijk, op de hoek van Stationsweg en Jan Eisengastrjitte, beschikbaar. De gemeente is eigenaar van de grond en heeft het pand nu aangekocht. Om de locatie nog geschikter te maken en te verduurzamen is een verbouwing van de benedenverdieping nodig. Hiervoor heeft de Voedselbank zich al actief ingezet door middel van fondsenwerving en subsidieaanvragen.

In Opsterland leven meer dan 1.365 mensen onder de armoedegrens, waarvan ongeveer 408 kinderen. Meer dan de helft van de mensen die gebruik maken van de Voedselbank, is binnen een jaar weer zelfredzaam. De Voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers.

-////////-

Meer SA!

Afbeelding
Wispolia in nacompetitie; Bakkeveen veilig Sport 5 uur geleden
Doelpuntenmaker Jesmer de Vries en trainer Johannes Veenema (midden) in een innige omhelzing na het behalen van de titel.
Gorredijk kampioen na zege op De Blesse Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37