Afbeelding

Grote plannen voor De Vrolijke Keizer en De Vergulde Turf

Nieuws

GORREDIJK De Vrolijke Keizer en De Vergulde Turf zijn gekocht door Bouw Gorredijk. Het bouwbedrijf heeft grote plannen met de horecapanden: horeca, hotelkamers en koopappartementen.

De beide horecapanden in hartje Gorredijk staan al geruime tijd te koop. De Vrolijke Keizer was nog maar beperkt open. In bijeenkomsten over de toekomst van het centrum klonk vanuit het dorp ook de roep om meer horecavoorzieningen in Gorredijk. Extra daghoreca zorgt voor een aantrekkelijker centrum, zo is de gedachte. Dat bij elkaar opgeteld is voor Bouw Gorredijk voldoende reden om de beide panden te kopen. 

“It is in grut projekt”, vertelt Wessel Kort van het bouwbedrijf. “Wy binne der ferline jier ek alris mei oan it rekkenjen west. Doe seagen wy it net sitten. Mar de plannen binne no sa oanpast, dat wy de kâns weagje.” De beide panden worden grondig aangepakt. De begane grond wordt gereserveerd voor horeca-activiteiten. De nieuwe eigenaren willen dat gedeelte verhuren. Volgens Kort hebben zich in korte tijd al meerdere geïnteresseerden gemeld; sommigen van hen hadden eerder ook al interesse in de horeca-activiteiten, maar konden de panden niet kopen. 

Op de eerste verdieping wil Bouw Gorredijk een aantal hotelkamers realiseren. “Dat misse wy op De Gordyk, dat hearre wy ek fan ûndernimmers.” Er is ook een plan B. Mocht de interesse in hotelovernachtingen achterblijven bij de verwachtingen, dan kunnen de kamers worden gebruikt als woonstudio’s. Daarnaast wordt op de verdiepingen een aantal koopappartementen gerealiseerd. De verkoop van de appartementen is nodig voor de financiering van het plan. 

De aankoop en verbouw gaat in etappes. De Vrolijke Keizer sloot afgelopen weekend de deuren. De Vergulde Turf blijft tot eind dit jaar open. Bouw Gorredijk is enthousiast over het project, al zijn er ook volop risico’s. “Wy stappe hjiryn omdat wy yn it doarp wenje en it sintrum ús oan it hert giet. Hienen wy hjir net wenne, dan hienen wy it net dien.”

Meer SA!

Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 2 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
In het zonnetje! Column 21 uur geleden
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport 22 uur geleden