Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk. Siebe Kuipers

Een lintje voor Bernard van Dijk

Nieuws

BEETSTERZWAAG Hij was al vernoemd naar Prins Bernard en Koningin Juliana, nu komt er voor Bernard Julian van Dijk nog een Koninklijk tintje bij. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vorige week had burgemeester Andries Bouwman tijdens zijn kennismakingsbezoek met Beetsterzwaag al een korte ontmoeting met Bernard van Dijk. “Maar dat was wat chaotisch, hond Bo was net ontsnapt.” Volgens Van Dijk was de tijdelijke vrijheid van de Bouvier ten koste gegaan van een paar kippen, maar Bo is weer terecht.

Vrijdagochtend was er meer tijd om kennis met elkaar te maken. De burgemeester somde een lange lijst met verdiensten op. Bernard van Dijk is voorzitter van veel clubs. “Hij bijt zich graag vast in een dossier, met humor als zijn sterkste wapen.” Een druk man die volgens zijn vrouw het na zijn pensionering nog net zo druk heeft als voor die tijd.

De lijst functies is indrukwekkend. Van Dijk vertelde de aanwezigen dat achttien jaar geleden als eens was geprobeerd hem Koninklijk te onderscheiden. Toen was de aanvraag echter afgewezen. Nu zoveel jaren vrijwilligerswerk verder, hoefde de Koning niet lang na te denken.

Bernard Julian van Dijk (81) uit Beetsterzwaag was en is bestuurlijk actief op veel terreinen. Hij was zestien jaar lang vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente ViaPacis te Beetsterzwaag-Olterterp, onder andere als kerkrentmeester. Ook was Van Dijk 34 jaar lang voorzitter van voetbalvereniging De Sweach in Beetsterzwaag. Nu is al weer twintig jaar voorzitter van bridgeclub ’t Troefke in Boornbergum en acht jaar voorzitter van stichting De Buorskip in Beetsterzwaag.

Kijk hier de uitreiking van de lintjes terug:


Meer SA!

Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 3 uur geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 9 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 11 uur geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 6 mei, 11:22