Ondanks een treffer Xander Wagenaar plaatste RWF zich niet voor de volgende bekerronde. Martijn van der Vaart

Strafschoppen worden RWF fataal

Sport

FRIESCHEPALEN RWF heeft zich dinsdagavond niet weten te plaatsen voor de volgende bekerronde. Op sportpark De Boskdobbe waren na een sensationele slotfase die een 3-3 eindstand opleverde, strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. Hardegarijp toonde zich vanaf de stip net iets beter: 5-6.

De gasten uit Hardegarijp deelden op sportpark De Boskdobbe razendsnel een tik uit. RWK keek al na drie minuten tegen een 0-1 achterstand aan. De gasten waren voor rust de beter en makkelijker voetballende ploeg. RWF had geen antwoord op het dynamische combinatiespel van Hardegarijp. Met een 0-2 achterstand halverwege kwam RWF nog goed weg, aldus trainer Jan Mulder.

Na rust stond er een ander RWF in het veld., De thuisploeg voetbalde met meer lef en energie en kwam via treffers van Daan de Boer (82ste minuut) en Xander Wagenaar (87ste minuut) op gelijke hoogte. Toen Wouter Donker er in de 90ste minuut met een formidabel schot ook nog 3-2 van maakte, leek de overwinning voor het grijpen, maar het liep anders.

Hardegarijp zette nog een keer aan en kwam diep in blessuretijd alsnog langszij. Een dubieuze treffer aldus Mulder. Volgens de trainer werd doelman Rob de Wal bij een voorzet hard geraakt door een speler van Hardegarijp. De Wal liet de bal los waarna Hardegarijp profiteerde. “Ús keeper is mei twa watten yn ‘e noas en in skram op syn gesicht fan it fjild ôfgien, mar de skiedsrjochter fûn it neat.”

Otmar van der Toorn nam bij de strafschoppenserie de plaats onder de lat over. De routinier stopte twee pingels, maar omdat ook RWF miste, was het niet genoeg. Hardegarijp won met 5-6. Mulder baalde dat het in extremis nog misging, maar was trots op hoe zijn elftal na rust voor de dag kwam.

Als RWF lef toont en het eigen positiespel durft te spelen, dan kan de ploeg uitstekend voetballen, aldus Mulder. De trainer hield een goed gevoel over aan het bekerduel en dat is belangrijk met het oog op het weekend. Dan wacht RWF de kelderkraker in en tegen Franeker. “Ik haw de jonges in komplimint jûn, dit gefoel moatte wy meinimme nei saterdei.”

Meer SA!

Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”