Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links) en Lars Klijnstra van Gorredijk. Archieffoto Sa

Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0

Sport

GORREDIJK De voetballers van Gorredijk hebben zich tegen Oerterp gerevancheerd voor de 5-2 uitnederlaag van enkele weken geleden. Op sportpark Kortezwaag won het elftal van trainer Johannes Veenema met 4-0 van de blauwwitten uit Ureterp. Omdat naaste belager Drachten met 3-0 klop kreeg van Trinitas, verstevigde Gorredijk de koppositie in de derde klasse A. In dezelfde klasse verloor Read Swart met 2-1 van Olyphia.

OP 1 april werd het in Ureterp 5-2 voor de thuisclub. Een nederlaag met een nare nasmaak voor de Gordyksters, want de gasten voelden zich benadeeld door een in hun ogen onterechte strafschop en dito rode kaart voor doelman Joey Bethlehem. Gorredijk was daarna van slag, verloor met 6-0 op bezoek in Drachten, kreeg thuis klop van Friesland en kwam vorige week niet verder dan een gelijkspel tegen DTD.

Zondag smaakte Gorredijk eindelijk weer eens het zoet der overwinning. Het was een verdiende zege, vond Veenema die zijn elftal al vroeg in de wedstrijd op voorsprong zag komen. Het was Fimme Marra die raak kopte uit een hoekschop, 1-0. Oerterp reageerde sterk, maar toch was het Gorredijk dat de voorsprong uit wist te bouwen. Thijs Herder anticipeerde goed op voorzet bij de eerste paal en tikte de 2-0 binnen. Dat was ook de ruststand.

Degelijk

Oerterp gaf zich niet gewonnen, maar de defensie van Gorredijk stond goed. De gasten, die zonder de geschorste topscorer Lars Boonstra aantraden, wisten geen grote kansen te creëren. “Wy hiene it ûnder kontrôle,” aldus Veenema die zijn elftal niet groots, maar wel degelijk zag voetballen. Thijs Herder, wederom een intikker en Sil Bruinsma uit een strafschop, bepaalden de eindstand op 4-0.

Volgens Veenema leefden er zeker revanchegevoelens bij Gorredijk na de 5-2 uitnederlaag. De beleving bij zijn spelers was goed, aldus de trainer. “Kwa agressiviteit litte wy it soms wolris ôfwitte, mar dat wie hjoed net it gefal. Fuotbaljend kinne we better, mar it wie hjoed goed genôch foar de oerwinning. Foar ús wie dit in moai resultaat dat wy nei de ôfrûne wiken ek goed brûke koene.”

Verrassend

Door de eigen zege en het onverwachtse 3-0 verlies van Drachten op bezoek bij Trinitas, is Gorredijk weer koploper in 3A. Super verrassend, vind Veenema. Zijn ploeg die enkele weken geleden nog met 6-0 onderuitging tegen de Drachtsters , heeft nu vier punten voorsprong op de Smallingerlander. “En Akkrum stiet no twadde, wa hie dat in pear wiken lyn ferwachte.””

Met nog drie duels voor de boeg wacht 3A een spannende eindfase. Niet alleen in de strijd om het kampioenschap, maar ook onderin. “Der kin noch fan alles barre. Yn dizze klasse kin elkenien fan elkenien winne,” aldus Veenema die met zijn elftal over twee weken in De Knipe aantreedt tegen Read Swart. Een streekderby, weet Veenema. “Dat wurdt in swiere pot.”

Gorredijk is dankzij een periodetitel verzekerd van nacompetitie, maar heeft in de slotfase de beste papieren in handen in de strijd om het kampioenschap. Gorredijk gaat ervoor, aldus Veenema, maar: “It wurdt noch lestich, want wy winne ús wedstriden net maklik. We moatte der alle wiken wer stean. Hjoed diene we it goed, as we mei deselde belibbing spyljen bliuwe, kinne we in ein komme.”

Meer SA!

Tijnje viert de titel in 5B en de promotie naar de vierde klasse.
Tijnje pakt in ultieme slotfase de titel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Nipte zege Gorredijk op Read Swart Sport 9 uur geleden
De ABBA tributeband A*Fever sloot Oerrock 2024 af met een spetterend optreden
'Wereldprimeur' en records Oerrock Algemeen 9 uur geleden
Dochter Esther, Geert en Marja Zigterman, kleindochter Lianne.
Geert roemt de zorg van zijn Marja Nieuws 13 uur geleden
Moeder Corrie de Jager met dochter Willy.
Leven van mem Corrie staat in teken van 'zorgen voor' Nieuws 14 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman krijgt uitleg over het gemaal van vrijwilliger Roel Lageveen.
'Oude dame' van Nij Beets kan weer jaren vooruit Nieuws 14 uur geleden
Dochter Hilda en mem Lutske de Jong.
'Mem Lutske is fan kop derfoar' Nieuws 11 mei, 11:52
Dochter Rianne en mem Sienie Jeensma.
Bij mem Sienie ga je nooit met lege handen naar huis Nieuws 11 mei, 08:53