Nieuws

171 goed gevulde schoenendozen voor Roma-kinderen

Potlood Renske Woudstra

Maar liefst 171 goed gevulde schoenendozen zijn bij cbs De Opdracht in Ureterp ingezameld voor kansarme kinderen in Roemenië. De school werkt samen met het Oost Europa Comité van Ureterp. Deze stichting zorgt er voor dat elke klas van De Opdracht een sponsorkind heeft; wekelijks nemen de kinderen kleine donaties mee waarmee elke maand het sponsorkind wordt ondersteund.

Daarnaast doet de school jaarlijks de grote schoenendoosactie voor deze Roma-kinderen. Alle gezinnen van De Opdracht krijgen de mogelijkheid om de doos te vullen met cadeautjes en verzorgingsartikelen. Na de herfstvakantie worden de dozen ingeleverd; dit jaar waren het er 171, 25 meer dan vorig jaar. De school zelf schonk een digitaal presentatiebord aan een schooltje in het bestemmingsgebied. Het Comité verzorgt het vervoer naar Roemenië.

Een speciale pluim was er voor de beppe van Mikai van der Meulen. Voor het tweede jaar op rij was zij het hele jaar bezig met breien van mutsen en bijpassende sjaals. Twintig stuks maakte ze dit jaar.

Met hulp van de leerlingenraad en Mikai werden alle dozen ingeladen voor vervoer.

Delen