Ondernemen

ABD Renault voor de elfde keer in de prijzen

Potlood Renske Woudstra

Friese Renault dealer ABD wint voor 2019 de titel ‘Renault dealer of the Year’. De verkiezing weegt de totale prestatie van een Renault-dealerbedrijf op het gebied van Sales- en After Sales-activiteiten, de kwaliteit van de serviceverlening en de rentabiliteit over het afgelopen jaar. ABD Renault is met deze overwinning voor de elfde keer in de prijzen gevallen.

“Zeker is dat de beste borrel van Nederland uit Friesland komt. Ook de beste schaatsen komen uit Friesland en het beste paardenras. Net als de beste culturele evenementen komt zo ook de beste Renault Dealer uit Friesland.” Met deze inleiding werd in Brussel bekend gemaakt dat ABD Renault winnaar is van de Dealer of the Year award 2019.

De ABD Renault heeft vestigingen in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Dokkum en Sneek. Al elf jaar lang scoort ABD Renault het best op het gebied van klanttevredenheid. Directeur Wybe Kooistra: “Het is prachtig om mee te maken hoe onze importeur én onze klanten ons waarderen. Ik ben ontzettend trots en wil zowel onze klanten als ook mijn collega’s heel hartelijk bedanken voor deze prestatie.”

Met de Dealer of the Year-verkiezing stimuleert Renault zijn dealers wereldwijd om nog beter te presteren. De wedstrijd draait om de prestaties op het gebied van Sales, After Sales, kwaliteit van serviceverlening en rentabiliteit. Renault beoordeelt dealers maandelijks op tien prestatie-indicatoren, zoals klanttevredenheid en leadopvolging. Tien procent van de beoordelingscriteria is lokaal georiënteerd, om rekening te kunnen houden met de verschillende omstandigheden in de diverse landen. De overige negentig procent is wereldwijd hetzelfde. De beoordelingsperiode loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het doel van de Dealer of the Year-verkiezing is het verhogen van de klanttevredenheid en het verbeteren van de winstgevendheid.

Foto: Jérôme Pannaud (rechts), General Manager Renault Benelux, en Christelle Réale, Country Operations Director Renault Netherlands, overhandigden de prijs aan Gerry Okkema (directie ABD Renault).