Cultuur

Acht voorstellingen in Skâns over popiconen

Potlood Redactie

De Skâns in Gorredijk brengt de komende maanden een serie van acht voorstellingen waarin voorman en verhalenverteller Alexander Broussard de bezoekers meeneemt op een reis door de levens en muziek van enkele grote muzieklegendes. Te beginnen op zondag 13 december met Madonna.

Alexander Broussard timmert aardig aan de weg. Vorige week kreeg hij nog lovende recensies van de jury in het RTL-programma I Can See Your Voice. Eerder dit jaar, toen de theaters na de eerste lockdown weer voorzichtig open mochten, was hij al in De Skâns te gast met een voorstelling over het leven en werk van Billy Joël. Hij ontpopte zich hierin niet alleen als musicus, maar ook als boeiend verhalenverteller.

Omdat hij vaak na afloop van de shows te horen kreeg dat juist die achtergrondverhalen zo’n leuke extra dimensie aan de show geven, besloot Alexander om dat concept uit te breiden naar een hele serie. In ‘The Story Of…’ stelt Broussard steeds een ander popidool centraal. En bij ieder idool nodigt hij een muzikale vriend, een vocaal specialist, uit om een tribute te brengen. Komend weekend in de voorstelling rond Madonna is dat Yvon Mocking. Zij is onder andere bekend van de coverbands Act On Demand en De Coronas. Ze doet van alles, van eigen werk tot optredens op bruiloften, van grote festivals tot kleine akoestische concerten. En over Madonna valt zoveel te vertellen. De controversiële beslissingen die haar loopbaan zo kenmerken, het feilloze talent om toptalent om zich heen te verzamelen, de iconische popmuziek, haar rol in de vrouwenemancipatie, de seks, de glamour, de roem. Het staat allemaal garant voor een topverhaal.

Na Madonna volgen nog voorstellingen rond Elvis (26 december), Prince (16 januari), David Bowie (5 februari), Bono (28 februari), Liesbeth List (28 maart), Janis Joplin (2 mei) en Johnny Cash (6 juni). De voorstelling rond Madonna begint zondag 13 december om 16.30 uur. Entree 22,50 euro. Er is plaats voor maximaal dertig personen. deskans.nl