Nieuws

Column: Achtbaan aan emoties

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Volg je de media van uur tot uur, dan ligt moedeloosheid op de loer. Het ene zwarte coronabericht buitelt over het andere heen. Het zijn roerige tijden en we zijn er nog lang niet. Maar kijk je naar buiten dan knalt de energie je tegemoet. De natuur staat aan de vooravond van de mooiste tijd van het jaar. Twee emoties die tegengesteld lijken, maar elkaar juist nu kunnen versterken. Het voorjaar voor de zo broodnodige hoop.

Zelf zit ik in een achtbaan aan emoties. Ik vertelde u eerder dit jaar over mijn gezondheid en mijn noodgedwongen stap terug. Het gaat gelukkig met kleine stapjes vooruit. Maar met mijn longprobleem en kwakkelende conditie zit ik wel in de kwetsbare groep. Het is dus nu voor mij extra oppassen. Dat betekent vooral thuiszitten, weinig mensen ontmoeten en afstand houden. Lastig voor iemand die graag overal bij is. Zeker nu wil een journalist eropuit trekken. Juist nu zijn er mooie verhalen te maken. Ik houd mij koest, hoe moeilijk het ook is.

Ik ben een onverbeterlijke optimist, zie altijd wel weer openingen naar iets moois. Maar ook ik heb nu weleens moeilijke momenten. Waar gaat dit eindigen? Want de coronacrisis is niet alleen een gezondheidsprobleem. Ook economisch zijn er grote zorgen, dat geldt zeker ook voor Sa! Media. Wij zijn nu bijna zes jaar bezig met het wekelijks volgen van de ontwikkelingen in de regio. Met verslagen, aankondigingen, voorbeschouwingen en achtergronden. En ineens valt alles stil.

Maar we willen verder! We willen onze lezers wekelijks blijven bedienen. Online, maar zeker ook met de krant. Daarom werken we met partijen hard aan een noodplan. Om te garanderen dat er in de komende maanden in ieder geval wekelijks een krant verschijnt.

Om dat te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van inkomsten. Onze adverteerders spelen daarin normaal gesproken de belangrijkste rol. Door de onzekere tijd letten zij nu scherp op hun uitgaven. Sterker nog, sommige winkels zijn gesloten. De advertentiemarkt blijft daarom de komende maanden ongetwijfeld grillig. Niemand weet wat er nog gaat gebeuren.

Daarom doe ik nu ook een dringend beroep op u, onze lezer. Wekelijks krijgen wij reacties van mensen die blij zijn met de Sa! Het is nu tijd om uw sympathie te vertalen in financiƫle steun. Al bijna zes jaar maken wij wekelijk een gratis krant voor u. Dat zijn al meer dan driehonderd kranten. Nog nooit heb ik u gevraagd om een financiƫle bijdrage. Gedwongen door de omstandigheden doe ik dat nu wel. Help ons mee Sa! overeind te houden. Iedere vrijwillige bijdrage is welkom via deze link. Namens het hele team van Sa! zijn wij iedere particulier, vereniging, organisatie of stichting dankbaar. Op naar een gezonde toekomst!

Arend Waninge
Uitgever Sa! Media