Nieuws

Actiegroep: ‘Inspreken zo niet mogelijk’

Potlood Arend Waninge

Leden van de actiegroep Westkant Wijnjewoude vinden dat ze te weinig voorbereidingstijd hebben om komende maandag in te spreken bij de oriënterende vergadering van de Opsterlandse gemeenteraad.

Op de agenda staat dan de definitieve verklaring van geen bedenking voor een omgevingsvergunning voor de aanleg van een zonnepark aan de Tolleane in Wijnjewoude. Westkant Wijnjewoude maakte eind januari namens meer dan vijftig buurtbewoners bezwaar tegen deze plannen.

Het verbaast de actiegroep dat ze pas afgelopen woensdag een brief van de gemeente Opsterland ontving met de aankondiging van de vergadering van komende maandag en de bijbehorende mogelijkheid om in te spreken. De contactpersoon wordt in de brief ook gevraagd de mede-indieners hierover te informeren. Wanneer ze willen inspreken moesten ze dat bovendien voor afgelopen vrijdag 12.00 uur melden. Volgens de actiegroep lukt het niet om dat in anderhalve dag voor elkaar te krijgen, zeker niet omdat het donderdag Hemelvaartsdag was. Namens Westkant Wijnjewoude wordt maandag dan ook niet ingesproken.

De gemeenteraad vergadert als gevolg van de coronamaatregelen nu digitaal. Insprekers bij een oriënterende vergadering kunnen hun verhaal doen via een videoverbinding. De griffier vraagt voor de zekerheid wel de tekst op papier, zodat deze beschikbaar is bij het eventueel wegvallen van de verbinding.