29 sep

Ars Musica concert: Cohda kwartet

Witte Kerk Hemrik, Hemrik van 15:00 uur tot 17:00 uur
Omschrijving

De Witte Kerk Hemrik en Ars Musica zorgen op zondag 29 september voor een concert dat ingevuld wordt door het Cohda Kwartet. Het concert door dit professionele blokfluitkwartet met spelers uit onze omgeving is getiteld ‘Fier’ en is geschikt voor jong en oud.
Vier enthousiaste en professionele blokfluitisten vonden elkaar in 2017 en vormen sindsdien een hecht kwartet dat het plezier in het spelen uitstraalt naar het publiek. Het repertoire bestrijkt alle eeuwen van geschreven muziek, van vroeg renaissancestukken tot aan hedendaags klassiek en jazzy nummers. De spelers schuwen dan ook niet om naast de ‘serieuze ‘ componisten een heerlijk easylistening stuk en een hedendaags werk te programmeren. Een combinatie van respect voor de historische uitvoeringspraktijk en open staan voor de moderne tijdgeest.
Het Cohda Kwartet is spontaan ontstaan als een AdHoc kwartet. Het samen spelen beviel deze vier blokfluitisten zo goed dat ze het een vervolg; een Co(h)da hebben gegeven.
Het kwartet, bestaande uit Anneke Hoekman, Marit Darlang, Stephan Esmeijer en Lies van der Grient, gaf haar eerste concert op 28 januari 2017 in Steenwijk met het programma ‘Dingen die swingen’. Dit programma hebben ze vele keren opgevoerd in heel Nederland, maar ook afgelopen oktober in Blockflötenzentrum Bremen.”
In november 2018 volgde het tweede programma; ‘Fier!’. Een programma met stukken waar ze trots op zijn. Met o.a. M. Preatorius, C. Debussy, G. Ph. Telemann, A. Vivaldi, R. Hirose en F. Schubert bestrijkt ook dit programma weer vele eeuwen en zorgt het voor veel afwisseling. Marit (uit Hoornsterzwaag), Anneke (docente in Drachten), Lies (docente in Heerenveen) en Stephan bespelen uiteraard alle soorten blokfluiten; van de kleine sopranino tot de 2 meter grote contrabas. Tijdens de concerten is er tijd voor uitleg en vrolijke en leerzame anekdotes over de muziek.
De spelers van het Cohda Kwartet zijn naast spelers ook bevlogen blokfluitdocenten. Ze geven les aan verschillende muziekinstituten en hebben elk een eigen lespraktijk, onder andere in onze eigen omgeving.
Entree € 10,- inclusief consumptie, t/m 12 jaar € 2,-
Reserveren kan via de website van de Witte Kerk Hemrik (www.wittekerkhemrik.nl)

Terug naar agenda overzicht