24 aug

Dodo Festival

Dùndelle, Bakkeveen van 12:00 uur tot 00:00 uur
Omschrijving

Vrijdag 24 augustus 201812.00 – 23.55 uur
Zaterdag 25 augustus 201815.00 – 23.55 uur

Het Dodo Festival is een tweedaags muziekfestival dat in 2018 voor de tiende keer zal plaatsvinden in het laatste weekend van de bouwvak. In de loop der jaren is het festival van een lokaal feestje uitgegroeid tot een festival dat de dorpsgrenzen overstijgt. Bezoekers komen van heinde en verre speciaal naar Bakkeveen om een glimp op te vangen van het festivalgedruis.

Het Dodo Festival is een festival dat bedoeld is om bij zo veel mogelijk mensen een lach op het gezicht te toveren en hen te laten dansen ter nagedachtenis aan de goedheiligman Dodo van Haske*. Men probeert deze blijdschap op te wekken door fijne muziek ten gehore te brengen en door het creëren van de typische Dodo-belevenis. Deze belevenis wordt gekenmerkt door een prettige sfeer, een tot in detail aangekleed festivalterrein en een grote toegankelijkheid.
Niet alleen is het festivalterrein toegankelijk voor dorpsbewoners en recreanten. Het is toegankelijk voor eenieder die dat wil. Zo zijn er op de eerste festivaldag ’s middags kinderactiviteiten, is de entree gratis en komen er diverse muziekgenres aan bod. We beogen het komende festival weer te starten met een Nederlandstalige middag in samenwerking met Radio Continu, waarna wordt overgegaan op coverbands. De tweede dag zal in het teken staan van top 40 bands en Friese rock.
Het festival trok in 2017 naar schatting rond de 20.000 bezoekers (verspreid over beide festivaldagen) en in 2018 gaan we er met z’n allen weer een fantastisch feest van maken!

*Informatie over Dodo van Haske en het verhaal achter het Dodo Festival is te vinden op www.dodofestival.nl

Terug naar agenda overzicht