17 mrt

Frjemd Folk in Kortehemmen

Kleastertsjerke, Boerestreek 13, Kortehemmen van 15:00 uur tot 17:00 uur
Omschrijving

Ierse en Schotse muziek. Op zondagmiddag 17 maart treedt de groep Frjemd Folk op in de Kleastertsjerke in Kortehemmen.

Frjemd Folk bestaat uit negen zangers en vier muzikanten die verschillende instrumenten bespelen en soms ook meezingen. De groep brengt Keltische en Ierse muziek ten gehore, waarbij de nadruk ligt op de zang. De groep bestaat inmiddels 12 jaar. In deze jaren is een gevarieerd repertoire opgebouwd dat nog steeds wordt uitgebreid. Te horen zijn traditionals uit Ierland en Schotland met zo nu een dan een zijsprongetje. Het blijft echter allemaal folk-muziek.
Frjemd Folk heeft inmiddels meer dan 100 optredens op haar naam en heeft in 2014, 2016 en 2018 verschillende steden in Ierland en Schotland bezocht waar een aantal succesvolle optredens werd verzorgd, in pubs en op straat. In 2016 heeft de groep haar eerste CD “The Cliffs” gepresenteerd.

Zondagmiddag 17 maart kunt u deze groep zien en beluisteren in de Kleastertsjerke in Kortehemmen. In deze prachtige 13e eeuwse kerk zal de muziek van de groep goed tot haar recht komen. Op deze middag zullen bekende en minder bekende, nieuwe nummers worden gebracht, maar er zal ongetwijfeld ook worden teruggekeken op onze buitenlandse reizen. En natuurlijk vertellen we u over het Frjemd Folk Festival met bijzondere Folk groepen op zaterdag 29 juni a.s.
Het optreden in Kortehemmen begint om 15.00 uur, de kerk is open om 14.30 uur. De entree is €7,50. Kaarten aan de deur, er kunnen maximaal 90 personen naar binnen, dus kom op tijd .

Meer informatie over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl
en op Facebook: https://www.facebook.com/FrjemdFolk .

Terug naar agenda overzicht