28 sep

Opening expositie “Kwetsbaarheid” van Linda Cohen-Cordes

Aepos, Nij Beets vanaf 13:30 uur
Omschrijving

Opening expositie “Kwetsbaarheid” van Linda Cohen-Cordes

Wij nodigen u uit om aanwezig te zijn bij de officiële opening van de expositie “Kwetsbaarheid” van Linda Cohen-Cordes bij Galerie Aepos. De officiële opening zal worden ingeleid door Patriz de Bruijn. Patriz volgde dezelfde opleiding als Linda en is eigenaar van Galerie Bruelle in Ee.

Linda Cohen-Cordes (Leeuwarden 1979) stelt zich in deze expositie van haar meest kwetsbare kant op. Als kind had zij al veel oog voor detail en kon ze volledig op gaan in het bestuderen van een blad, een hand of een gezicht. Die eigenschap komt nu goed van pas.

“Tekenen en schilderen heeft me altijd geïnteresseerd, maar ik heb er tot een paar jaar geleden weinig mee gedaan. Totdat ik een moment in mijn leven kreeg waarin ik echt op zoek ging naar waar ik van hield. Los van mijn gezin, kwam daar het tekenen en schilderen bij. Ik kan me nu geen leven zonder voorstellen…”

Haar schilderijen zijn portretten van het leven: soms heel sober en subtiel. Op andere momenten weer heel duidelijk en sterk. Maar altijd met een kwetsbaarheid van het leven zelf. Zelf zegt Linda daarover: “Krachtige kwetsbaarheid draait om de moed jezelf te laten zien met al je fouten en gebreken. Dit is een onderwerp wat ik heel boeiend vind en verwerk in mijn portretten. De kwetsbaarheid van jong leven of doorleefd leven. Ik probeer de essentie van de persoon vast te leggen met meerdere facetten die op verschillende momenten getoond worden. Het is voor mij een uitdaging om dat zo goed mogelijk vast te leggen.”

Graag zien we u 28 september om 13.30 uur bij Galerie Aepos!

Terug naar agenda overzicht
Delen