20 mei

Opening Turfroute

Hoofdbrug centrum, Gorredijk van 13:00 uur tot 14:00 uur
Omschrijving

Op zaterdagmiddag 20 mei om 13.30 uur wordt de Turfroute geopend. Het wordt dit jaar weer gevierd in samenwerking met het Gordykster skûtsje Drie Gebroeders.

De openingsceremonie alleen al is de moeite van het bekijken waard. Het bekende Gordykster Skûtsje vaart vanaf de werf langs de passantenhaven, door de hoofdbrug de sluis binnen. Daar worden de enorme zeilen van het skûtsje gehesen, waarna de voorzitter van de W.H.I. de openstelling van de Turfroute tot een feit maakt.

Op de kade bij de hoofdbrug zal muziek verzorgd worden door ons eigen Gorredijkster korps De Vlecke.

De Stichting De Nije Kompanjons, Stichting Drie Gebroeders Gorredijk, Toeristisch Netwerk Friese Wouden, Plaatselijk Belang Gorredijk en het Museum Opsterlân hebben dit evenement georganiseerd met het doel de Turfroute als belangrijke trekpleister van de regio nog meer op de kaart te zetten.

Na de formele opening zullen de bemanningsleden van het skûtsje Drie Gebroeders Gorredijk rond 14.00 uur het startsein geven voor de G-Parade.

Het is dan de bedoeling dat er zoveel mogelijk vaartuigen door de Opsterlandse Compagnonsvaart varen. De start is vanaf De Turfhoeke en er wordt gevaren tot aan de Kalkovens en dan terug naar het Centrum.

(Iedereen met een boot, sloep, kano, roeiboot, rubberboot, vlot of wat maar blijft drijven mag meedoen. Je kan als solist meedoen, maar met een team varen is ook prima! Zorg ervoor dat je vaartuig of jezelf of je team er zo leuk mogelijk uitziet en wie weet kom je in aanmerking voor de originaliteitsprijs.
Voor ondernemers/ondernemingen ook een mooie kans om jezelf in the picture te zetten op deze ludieke manier. Aanmelden kan via GorredijkParade@gmail.com)

Terug naar agenda overzicht
Delen