25 jul

Rondleiding Tropische Kas Beetsterzwaag

Hoofdstraat 80, tegenover, Beetsterzwaag van 13:00 uur tot 14:30 uur
Omschrijving

De Tropische Kas te Beetsterzwaag houdt een rondleiding voor liefhebbers van bijzondere planten en historie. Tijdens de rondleiding krijgen de deelnemers toelichting en anekdotes te horen over de tropische en historische bijzonderheden die het kassencomplex rijk is. De borders staan prachtig in bloei. Voor wie van kleur houdt, is dit een streling voor het oog: aan de zuidkant van de groene strook is de border rood/geel en aan de noordkant ziet u bloemen met de kleuren paars/wit/roze.
De Citruscollectie hangt vol met appeltjes van oranje en groene sucade. In de Tropische Kas bloeien het hele jaar door planten. Tevens is er een bijzondere cactus verzameling.
Het historische kassencomplex van De Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, tegenover Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag. Het is een idyllisch plekje waar u na afloop van de rondleiding kunt genieten van een kop koffie of thee, napratend met de gastvrouwen. Of u kunt gewoon de stilte tot u nemen en de bloemen bewonderen.

Terug naar agenda overzicht