01 apr

Voorjaarswandeling door de natuur bij Olberkoop

Oldeberkoop van 10:00 uur tot 12:00 uur
Omschrijving

De lente is begonnen! Kun jij ook zo genieten van de ontwakende natuur? De winterslaap is voorbij, de planten en dieren worden langzaam weer wakker. Je kan de planten bijna zien ontwaken, er komen knopjes aan de bomen, de krokussen en narcissen schieten spontaan weer uit de grond. Het landschap ontwaakt, een perfect moment voor een heerlijke voorjaarswandeling. Ben jij benieuwd hoe het prachtige beekdallandschap van de Delleboersterheide ontwaakt? Kom met ons mee op zondag 1 maart van 10.00 tot 12.00 uur.
Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Je vindt op de Delleboersterheide, zoals de naam al verklapt, heide, maar ook bos en grote grazers. Het beheer wordt grotendeels gedaan door onze rechterhandjes, exmoorpony’s en Drentse heideschapen. Dankzij deze helpers en de afwisseling van droge en natte delen krijgen bijzondere planten de kans om te groeien. Hierdoor ontstaat een bijzondere variantie aan planten. Onze natuurgids vertelt je met liefde alles over dit sprookjesachtige landschap en haar inwoners. De focus ligt tijdens deze excursie op de terugkeer van de veldleeuwerik en misschien de kraanvogels.

Terug naar agenda overzicht