Nieuws

Airport Oldeberkoop

Camera Geitefok Potlood Arend Waninge

Oudejaarsvereniging De Geitefok slaagde er dit jaar in de letters, die normaal gesproken aan de omheining van Lelystad Airport hangen naar Oldeberkoop te brengen.

Met deze ludieke stunt wil De Geitefok een statement afgeven in de discussie rond de beoogde uitbreiding van Lelystad Airport. “De uitbreiding houdt in dat Lelystad vanaf 2019 vakantievluchten van Schiphol gaat overnemen. Met deze uitbreiding komen er aanvliegroutes die veel geluidsoverlast gaan veroorzaken. Ook de gemeente Ooststellingwerf gaat hier last van krijgen”, aldus voorzitter Jan-Bart Hof van De Geitefok.

De overlast van de aanvliegroutes is niet de enige reden voor De Geitefok om letters, samen 20 meter lang, mee te nemen. “Ondanks het verzet van verschillende actiegroepen wordt de uitbreiding er toch doorheen gedrukt. De overheid luistert niet meer naar de mening van de burgers en handelt alleen nog maar vanuit het financiële oogpunt. Met deze stunt willen wij een statement maken en de actiegroepen een hart onder de riem steken.”