Ondernemen

Allemaal sfeer bij Home43

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Een eyecatcher in het interieur, een leuk cadeautje, lekker geurtje, bloemetje, krukje, pot of plant. In de zaterdag geopende winkel Home43 gaan nieuw en oud, landelijk en sfeervol hand in hand. Het is de nieuwe uitdaging van Itteke Bron en Vera van der Terp.

Onder de naam Home43 verkocht Vera al geruime tijd woonaccessoires aan huis. “Mei dy namme ha ik in soad opboud, dat dy woe ik graach hâlde. Doe’t dit pân beskikber kaam, wienen we der gau út.” De voormalige elektronicazaak van Teije de Vos in het centrum van Jubbega kreeg een totale make-over. Alleen het lampenplafond is gebleven en datzelfde geldt voor een aantal prachtige oude radio’s. “Dy mochten hjir stean fan Teije, mar se bin net te keap.”

Een houten trap, verweerde blikken, een industrieel krukje en een oude oosterse kast; ze vinden allemaal een plekje in de sfeervol ingerichte winkel. Mede door de kleurstelling van het schilderwerk en het behang oogt het gezellig en knus. Prominent boven de koffiehoek hangt een enorme foto uit de oorlogsjaren, een fraai beeld van de winkelstraat van de Jelle van Damwei. “De útfergrutting wie in hiele útdaging. De broer fan ús fotografe Brenda Hoornveld hat it foarelkoar krigen.” Brenda Hoornveld Fotografie verzorgde naast de sfeerfoto’s voor de Facebook-pagina ook het logo op het raam, de vlaggen en de cadeaubonnen.

Vera en Itteke zijn bijzonder trots dat ze de enige dealer in het noorden zijn van Aura Peeperkorn, een merk met stoere oude lampen, tafels en zitmeubelen. Een mooie aanwinst is ook het dealerschap van Fabryk Design met onder andere geometrische wanddieren en stoere posters. Van Dutch Label zijn er sieraden, tassen van het merk Zebra.

Op de royale bovenverdieping willen Vera en Itteke workshops organiseren, zoals bijvoorbeeld het schikken van toefen en takken. Maar ook wellicht van Hilda’s Portretten; Hilda maakte prachtige krijttekeningen voor de winkel. En leuke vriendinnenavonden, er zijn ideeën genoeg.  “Letter wolle we ek blomme-abonnementen fersoargje foar bedriuwen en partikulieren”. Home43 heeft ervoor gekozen om naast stoere, sobere, sfeervolle woonaccessoires ook bloemen en planten voor binnen en buiten aan te bieden. Verse boeketten, maar ook bruidswerk en rouwwerk worden op bestelling gemaakt.

In een verweerde metalen kast een keur aan cadeautjes van het designmerk Mijn Stijl, waaronder de kletspot, blikje geluk en nog veel meer voor heel veel gelegenheden. Een kaarsenassortiment van Woodwick, kaarten, en op termijn ansichtkaarten van Jubbega en omgeving uit vervlogen tijden. En bij de stelling met tapparfum is het mogelijk tachtig heerlijke geurtjes te tappen in flesjes van diverse inhoud.

Vrijdag werd de opening verricht door Teije de Vos en Mirna van der Terp. Foto: Sietse de Boer