Column

Arend: Onontdekte paden

Camera FotoNel Potlood Arend Waninge

Een schitterende zaterdagmiddag. Prachtig herfstzonnetje, weinig wind. In plaats van een gepland museumbezoek, pak ik de fiets. Met een idee van een route in mijn hoofd, maar bereid mij onderweg te laten sturen door wat dan ook.

Dat blijkt al snel een accu met iets te weinig power. Niet aan gedacht. Dus ‘slim’ fietsen. Met op gunstige stukken de ondersteuning uit. Dat merk je direct, ook al fiets ik meestal op de lichtste stand. Vanuit Terwispel wil ik Heerenveen even aantikken. Ik fiets over Luxwoude, Gersloot en Luinjeberd en pak dan een paar voor mij volledig onbekende wegen. Via Haskerdijken en Nieuwebrug sta ik in een mum van tijd in hartje Heerenveen. Lang geleden dat ik daar op de fiets kwam, destijds meestal op zaterdagavond. Ook hier onontdekte paden.

Terwijl de accu-inhoud daalt en daalt, raakt mijn hoofd steeds leger. Volop ruimte voor nieuwe ideeën en gedachten. Dat houdt het leven verrassend. Nu het coronaspook gedwongen rust neemt, springt de wereld weer open. Het regent activiteiten, ook op cultureel gebied. Mogelijkheden genoeg. Op de redactie ontvangen we bijna wekelijks verzoeken van verenigingen om oproepjes te plaatsen voor nieuwe leden en vrijwilligers. Corona deelde aan veel culturele verenigingen en aanbieders van cultuur een fikse tik uit. Dat bracht ons op het idee van een cultuurmarkt. Komend weekend laten circa veertig organisaties en verenigingen zien wat ze in huis hebben. Ga komend weekend eens op ontdekkingsreis en ontdek waar en hoe u kunt musiceren, dansen, toneelspelen, zingen, schilderen, organiseren. Een verrassend aanbod. De aanbieders ontvangen u met open armen.

Al fietsend en denkend verdwijnt de fietsaccu uit mijn gedachten. Met nog acht kilometer te gaan, staat de meter op nul. Maar mijn eigen accu is inmiddels zo opgeladen dat ik fluitend thuiskom.

Delen