Sport

Arnhems team wint derde Opsterlandse WAMPEX

Camera Jan Kuipers Fotografie Potlood Renske Woudstra

In Marum werd vrijdag de derde en laatste Opsterlandse Wampex van 2017 gehouden. De route van 29 kilometer voerde door landerijen en bossages rondom Marum/Opende en werd gewonnen door team Generaal Geniaal uit Arnhem.

Met een eindtijd van 7.23 uur werd team Generaal Geniaal en zijn Regiment Pioniers uit Arnhem winnaar van de Reinder de Vries bokaal. Deze eerste prijs is vernoemd naar de vorig jaar overleden stichter van de Opsterlandse WAMPEX. Felicitaties voor de winnaar namens de familie van Reinder.  Het team DGK I uit Wezep had de snelste looptijd: 6.46 uur. Zij misten vier letters waardoor hun eindscore uitkwam op 7.46 uur. Derde werd de groep Friese Diaspora uit Amersfoort. Zij startten vrijdagavond als allerlaatste om 23.28 uur. Hun eindresultaat was 8.27 uur.

In totaal verschenen vrijdag 658 deelnemers in 111 teams aan de start. Het terrein was in de afgelopen periode erg nat geworden. Mede daardoor kozen 51 teams halverwege de route voor de ‘korte’ variant van circa 22 kilometer. De Onderschatjes uit Amsterdam zijn met een looptijd van 12.16 uur het langst onderweg geweest. Als laatste meldde Wetterskip Fryslân I uit Leeuwarden zich aan de finish, om 9.07 uur.

Voor het eerst had de organisatie het routeboekje in het Engels vertaald voor buitenlandse gasten. Naast enkele Denen en Duitsers bevond zich ook een Ethiopiër onder de deelnemers.  In totaal deden in de drie edities 1779 deelnemers in 304 teams mee aan de Opsterlandse WAMPEX 2017. De inschrijving voor de 2018-uitvoering wordt begin januari geopend.