Nieuws

Bijzonder zwemseizoen voor De Delte

Camera Henk Stoelwinder Potlood Renske Woudstra

Zwembad De Delte sloot zondag een bijzonder zwemseizoen af met zwemmen voor honden met hun baasjes. Nadat het openluchtbad vorig jaar gesloten bleef vanwege de coronapandemie, was het dit jaar lastig om de organisatie weer op gang te krijgen vertelt voorzitter Twan van Duijven. “De geldende beperkingen hielpen daar niet bij, toch zijn we blij dat we het wel hebben kunnen doen.”

Ondanks de vele onzekerheden werden dit jaar  massaal abonnementen aangeschaft. “We hadden meer kaarthouders dan ooit.” Door de beperkte openingstijden in het begin van het zwemseizoen en later het matige zomerweer, bleef het aantal bezoekers steken op ruim 14.000 en dat is minder dan de afgelopen jaren.

“Door het negatieve resultaat over de afgelopen twee jaar hebben we de toegezegde bijdragen vanuit de gemeente hard nodig om voldoende basis te hebben om volgend jaar weer door te kunnen. Met de voorbereiding voor volgend jaar zijn we overigens al begonnen. Het afgelopen jaar heeft aangetoond hoe kwetsbaar we zijn. Vanuit dat perspectief is ook nieuwe aanwas van vrijwilligers nodig. De komende periode zullen we het dorp en omgeving daarover met concrete vragen benaderen.”

Delen