Nieuws

Blomke foar Klaske Veenstra

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Ze is een doorzetter, een voorbeeld voor iedereen. Klaske Veenstra-Doetjes (86) gaat er altijd voor, ongeacht de omstandigheden. En dat verdient een Blomke van Sa! vindt het Team Fysiotherapie Beetsterzwaag.

Onlangs belandde mevrouw Veenstra met fors letsel in het ziekenhuis, ze had haar rug gebroken. “We hadden überhaupt niet gedacht dat ze hier weer terug zou komen.” Een paar maanden later kwam ze toch weer twee keer per week naar de fitnessgroep voor ouderen, vertelt fysiotherapeut Femke Huitema. “Mevrouw Veenstra zegt zelf altijd: als ik maar gewoon doorzet dan komt het wel goed.” Heel bijzonder, vindt het team. Margo Zoetendal: “Ze vindt sporten heel leuk en zegt weleens: als ik jullie niet had, was ik er niet meer geweest.” Het sporten houdt haar op de been, vindt de 86-jarige. Belangrijk, weet Femke Huitema: “Want het maakt je spieren en je hoofd sterker.” Ze is een voorbeeld voor iedereen door op deze leeftijd na een wervelfractuur er weer zo voor te gaan. En dat doorzettingsvermogen verdient een bloemetje.

Nieuwe kandidaten
Weet u ook iemand die weleens een bloemetje verdient, laat het ons dan weten. Stuur een mailtje naar redactie@sa24.nl of bel 06-52 47 10 13.