Nieuws

Boekje helpt bij beleven natuur

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

De leerlingen van groep drie van basisschool De Flecht uit Lippenhuizen kregen vrijdagochtend het boekje ’52 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e’.

De kinderen waren te gast in Speelbos Hemrik, waar boswachter Manon van Weesel (Staatsbosbeheer) en Elizabeth Binsbergen (NME de Naturij) hen lieten zien hoe leuk het is om met dit boekje de natuur in te trekken. De kinderen konden direct aan de slag, onder andere in de kuil met herfstbladeren. Een pratende boom van IVN (Organisatie voor natuur en duurzaamheid) nam hen mee in een verhaal vol buitenavontuur.

IVN Fryslân ontwikkelde het boekje samen met de Friese NME-centra. Niet een leer- of leesboekje, maar een echt doeboek. Vol met tips, leuke weetjes en activiteiten die kinderen zelf, met vriendjes en vriendinnetjes, met hun ouders/verzorgers of met de leerkracht kunnen gaan doen. Niet alleen in de prachtige natuurgebieden in Fryslân, maar ook gewoon in de tuin, in het park of op school.

Alle kinderen in groep 3 krijgen het boekje dat ook goed door leerkrachten op school kan worden gebruikt. Wethouder Libbe de Vries was in Hemrik om de eerste boekjes uit te reiken.