Ondernemen

Bouwmaterialenhandel introduceert drive-through

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Doe het zelf, is het motto van Houthandel Martin Robben. Het bouwmaterialenbedrijf in Oldeberkoop maakt het klanten sinds dit jaar makkelijk met een drive-through. “Je rijdt de loods in en volgt de borden naar het materiaal dat je wilt. Dan kun je zelf zo opladen en weer doorrijden.”

Wie er nog nooit geweest is, zal zich verbazen over hoe mooi, groot en modern deze houthandel is, denkt Martin Robben. Deze zomer bouwden ze een nieuwe loods. “Nu hebben we alles onderdak.” Ook het tuinhout ligt nu binnen, waardoor er buiten op het terrein meer ruimte is gecreëerd. Met borden staat aangegeven waar welke materialen liggen. “De klant kan makkelijk met de aanhanger de loods in rijden, naast de stellingen het hout inladen en vervolgens aan de andere kant er weer uit rijden.”

Voor grote en kleine klussen heeft Houthandel Martin Robben alles op voorraad, van isolatie en gipsplaten tot tuinplanken en steigerhout. In het voorjaar en zomer worden veel tuinhout, blokhutten en betonschuttingen verkocht. Er staat een aantal blokhutten aan de achterkant om aan klanten te kunnen laten zien. Tegenwoordig zijn de buitenverblijven en Douglas overkappingen zeer populair; hierover kunnen de mannen van Houthandel Martin Robben de klant goed adviseren.

In de eigen timmerfabriek worden kozijnen en schuifpuien op maat gemaakt, de kozijnenmakerij is een belangrijk onderdeel van het bedrijf. “Naast de gebruikelijke houtbewerkingsmachines hebben we een computergestuurde CNC-freesmachine, waarmee we heel nauwkeurig deuren kunnen infrezen. We maken kozijnen op iedere gewenste maat, zowel voor nieuwbouw als verbouw.” Hardhouten paneeldeuren en ramen worden geïmporteerd vanuit Maleisië. “Hierdoor kunnen we ze tegen zeer scherpe prijzen verkopen.”

In 2016 opende een nieuwe bouwshop, met een compleet assortiment bevestigingsmateriaal, pvc, elektra en gereedschappen. “De combinatie is voor de klant heel handig, ze kunnen gelijk schroeven en dergelijke meenemen.” Nu stoppen klanten met volgeladen wagen voor de deur van de winkel, zoeken de laatste benodigdheden en rekenen af. In de bouwshop is het ook mogelijk machines te huren, zoals een betonmolen, trilplaat en divers elektrisch gereedschap.

De webshop van het bedrijf wordt steeds belangrijker. Het grootste gedeelte van het assortiment staat ook op de website en kan online besteld worden.  Houthandel Martin Robben heeft een eigen bezorgdienst die de materialen al vanaf 35 euro bij de klant thuis brengt. “Dit is voor de klant heel handig. Je kan ’s avonds op de bank de materialen bestellen en de volgende dag volgt een telefoontje voor een afspraak om het af te leveren. Er is veel veranderd sinds Martin Robben senior 25 jaar geleden het bedrijf startte. “We willen graag met de tijd meegroeien en vinden het belangrijk dat de klant hier met plezier komt”, aldus Martin jr. houthandelmartinrobben.nl