Nieuws

Brommen naar Twente

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Donderdagochtend stapten twintig leden van brommerclub BCT op hun oldtimers voor een meerdaags reisje naar het Twentse Vasse. “We bin noch nea mei safolle west”, zegt secretaris Theo Dam.

Elk  jaar gaat de club uit Terwispel rond deze tijd van het jaar twee dagen op pad. Op zoek naar een aansprekende bestemming kwamen ze vorig jaar terecht in de VW-fabriek van het Duitse Leer. Al in december wordt het doel van de volgende reis bepaald. “Je moatte alles goed regelje. Sa moat der by it hotel fertroud plak wêze om ús brommers del te setten en de route moat goed ynspektearre wurde.”

Op de heenreis bezoekt de groep het brommer- en motormuseum in Schoonoord. De volgende dag rijden ze een toertocht van honderd kilometer door de omgeving van Vasse en op de terugweg bezoeken ze zaterdag het tractor- en werktuigenmuseum in Valthermond. Het lijken hele ritten voor de oude brommers, wordt dat niet veel gesleutel onderweg? “Us eis is dat de dielnimmers harren brommer goed neisjogge, dêr hammerje we op. Dan ha we ek folle minder storingen ûnderweis. En oars binne der genôch technyske mannen yn ús selskip.”

BCT werd twaalf jaar geleden opgericht door een paar liefhebbers van oldtimer brommers in Terwispel. De club telt nu 23 leden uit voornamelijk Terwispel, Tijnje en Gorredijk.