Nieuws

Burgemeester: ‘Frisse neus is belangrijk’

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge Map Actueel: dossier Corona

Als het aan burgemeester Ellen van Selm van de gemeente Opsterland ligt, blijven alle natuurgebieden open. “Het is heel belangrijk dat we een frisse neus kunnen blijven halen. Maar het hangt wel af van hoe we ons met z’n allen gedragen.”

Dit weekend houden toezichthouders de drukke bosgebieden in Opsterland extra in de gaten. Het gaat dan vooral om de normaal al drukke plekken in Bakkeveen en Beetsterzwaag. De gemeente heeft posters opgehangen met richtlijnen. Afstand houden is het belangrijkste advies. Van Selm: Maar dat geldt nu overal. En als het druk is, zoek dan een andere plek. We roepen ook op om daar waar je rondjes kunt lopen dat zoveel mogelijk met de klok mee te lopen, als eenrichtingsverkeer. Dan kom je zo weinig mogelijk mensen tegen.”

De burgemeester vindt het belangrijk om alles op alles te zetten om besmettingen te voorkomen. “Het advies blijft dan ook om zoveel mogelijk binnen te blijven. Maar het is ook belangrijk om in beweging te blijven en een frisse neus te halen. Dat kunnen we blijven doen, als we ons allemaal goed gedragen.”

Van Selm is geen voorstander van het uitdelen van boetes. “Maar als situaties onhoudbaar, ga ik wel over tot het afsluiten van gebieden. Maar dat wil ik eigenlijk niet. Ik ga er dan ook van uit dat dit niet nodig is en dat we samen verstandig met de situatie om gaan.”