Nieuws

Cam Penner & Jon Wood op Muziekpodium

Potlood Renske Woudstra

Zaterdag 9 februari (20.30 uur) organiseert Muziekpodium Bakkeveen in samenwerking met De Slotplaats een concert van de Canadese singer-songwriter Cam Penner en zijn begeleider Jon Wood.

Cam Penner groeide op in een Mennonieten-gemeente in Manitoba, Canada, waar zijn ouders de dorpsrebellen waren en een illegale kroeg runden, en waar zijn opa stiekem drank stookte. Misschien komt daar ook zijn rootsy folksound vandaan, die hij injecteert met blues, gospel en vintage rock ’n roll. Hij zingt soms ingetogen maar kan ook uithalen alsof Tom Waits hem op de hielen zit in een Jim Jarmusch film.

Cam en zijn vaste muzikale kompaan Jon Wood bespelen op het podium vaak twee instrumenten tegelijk en maken gebruik van zelf ingespeelde samples. Hiermee creƫren ze een soort symfonie van geluid die soms donker, grommend en ronkend over je heen buitelt, maar die je ook warm, verleidelijk en speels in een omhelzing van muzikale strelingen kan dompelen. Hun songs zijn indringend, een tikkeltje vuig, soms ook dreigend. Maar ze spelen net zo goed ballads vol eenzaam verlangen die Springsteen in zijn Nebraska-tijd in herinnering roepen.
Kort samengevat zou je hun muziek kunnen omschrijven als een spannende muzikale thriller.

Entree: 17,50 euro. Reserveren via muziekpodiumbakkeveen.nl