Sport

Chaotisch verlies voor Gorredijk

Camera Marije Geertsma Potlood Niels van Marle Map Amateurvoetbal

Na de prettige punten tegen topploegen Mildam (1-1) en Dwingeloo (2-4) liet Gorredijk zondag de kans liggen om die resultaten echt tot bonuspunten te promoveren. De Gordykster derdeklasser verloor met 1-3 van Steenwijker Boys.

“Het was een wat chaotische wedstrijd”, oordeelde Gorredijk-aanvoerder Mart van der Tuin. “Beide ploegen hanteren ongeveer dezelfde speelstijl: inzakken en loeren op de snelle uitbraak.” Dan is het niet prettig om op achterstand te komen, maar dat is wel wat Gorredijk na een onoplettendheid overkwam. “Terecht ook”, vond Mart. “Zij hadden toch het betere van het spel.”

Gelukkig voor Gorredijk werd het nog voor de pauze 1-1, dankzij een treffer van Tristan Bijlsma. “Dan neem je in de kleedkamer nog een aantal dingen met elkaar door en in de tweede helft voetbalden we ook meer vooruit. We waren echt beter.” De beloning bleef echter uit. Zo kopte Mart zelf de bal uit een hoekschop op de lat en twee minuten later was het aan de overkant wel raak. “En drie minuten daarna was het al 1-3. Je probeert in het slotkwartier nog van alles, maar het zat er niet in. Dit is niet ons seizoen.”

Gorredijk blijft zo onderin de derde klasse D hangen. Rechtstreekse handhaving gaat lastig worden weet Mart. “Daar zijn we ons gelukkig van bewust. Niemand heeft een houding van ‘dat overkomt ons niet’. We zullen keihard moeten knokken.”

Woensdag meer over Gorredijk in de papieren editie van de Sa!