Sport

Claudette Ritsema wint in Havelte

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Claudette Ritsema won de achtste editie van de Havelter survivalrun. Voor de jonge atlete van UDIROS Outdoor was het dit seizoen al de vierde winst op rij in de leeftijdscategorie tot 9 jaar, ze was de snelste van de meisjes én de jongens. Over twee weken hoopt ze haar vijfde overwinning te pakken in De Knipe.

Er waren meer goede prestaties van de jeugdatleten. Sophie van Veldhuizen liep in de jongste categorie, haar tweede officiële wedstrijd, naar een mooie 4e plaats en was runner up van de dag. Solène Ritsema liep in de categorie tot 11 jaar een sterke wedstrijd op een pittig parcours en finishte op de 14e plaats. Thygo de Vries en Jilles de Jong streden mee voorin de middenmoot bij de jongens tot 11-jaar.

Hidde Deelstra en Tristan Nijenhuis liepen hard en pakten in het (voorlopig) eindklassement over 4,5 kilometer koppelrun de snelste tijd bij de jeugd. Beide jongens hebben veel progressie gemaakt afgelopen seizoen onder leiding van de jeugdtrainers bij UDIROS Outdoor. En dat was te zien in de Drentse bossen. Wout Sonneveld en Jelger Benedictus pakten samen de uitdaging aan op de 6,5 kilometer aan en presteerden prima. Julie Nijenhuis liep de 4,5 kilometer individueel en eindigde in het (voorlopige) eindklassement op een heel knappe tweede plaats.

Bij de survivalvereniging in Nieuwehorne begint zich ook een nieuwe wedstrijdploeg te vormen van jeugdleden van 12 tot 16 jaar. Deze ploeg heeft veel ambitie en traint elkaar naar een hoger niveau. Al weer een stap in de verdere ontwikkeling van de club, waarbij er steeds meer leden komen die specifieke aandacht krijgen. Fèra de Vries is een van de talenten uit deze groep, zij liep in een groot deelnemersveld naar wederom een top-10 klassering, dit maal 7e. Irene Groen uit Nijeberkoop ging ook hard en finishte binnen de top-15. Bram van Veldhuizen deed ook mee en finishte in de middelmoot net als Thymen Bakker. Huib van der Veur, die ook meetraint met deze groep, werd 7e.

Op de foto Claudette Ritsema in actie (foto Lian Nijenhuis).