Ondernemen

Column: Handelen in geluk

Potlood Renske Woudstra

Mensen nemen mij mee in hun woondromen en ik mag helpen ze uit te voeren. Dat is toch prachtig? Het is ook een eer, het betekent dat klanten mij vertrouwen bij het vinden of verkopen van hun woning. Of zelfs allebei!

Mensen helpen gelukkig te worden op een nieuwe plek is mijn drijfveer. Ik zeg nadrukkelijk plek, want ook een bouwval kan een droomhuis worden. Bij het horen van woonwensen denk ik vaak terug aan een zwanennest dat ik ooit in de Amsterdamse binnenstad zag. Midden in de gracht zat een zwanenmoeder op een nest, gemaakt van afval. Chipszakken, flesjes, doppen, piepschuim, noem maar op. Schrijnend, maar ook heel mooi. De sterke behoefte aan een eigen plek en de moeite die we daarvoor willen doen. Ik ondersteun graag bij wat u maar enkele malen in uw leven doet.

‘Je lag bij mij in een doosje’, vertelde een nieuwe klant mij. Ze zag jaren geleden een advertentie van mij in een landelijk dagblad. Iets had haar getroffen. Ze keek op mijn site en voelde zich thuis, knipte de advertentie uit en bewaarde deze in een mooi doosje. Want ergens in haar hoofd en in haar hart had zich een wens genesteld: buiten wonen, op het Friese platteland, in een sfeervolle woning. Ik was erg blij met haar verhaal, want ik had goed nagedacht over mijn site. Alles moest kloppen met mijn drijfveer: het vervullen van woondromen. En dat vraagt om het vertrouwen van mijn klanten dat ik ervoor zal zorgen dat hun droom uitkomt. Een woning die precies past, de plek die ze zochten, een juiste prijs. In die mix van emoties en feitelijkheden doe ik mijn werk. Daarom is het zo belangrijk dat de combinatie van klant en makelaar klopt.

Beke Hendriksma
Mijn Buitenplaats Makelaardij