Cultuur

Countryavond met Griet Wierma en Early Bird

Potlood Renske Woudstra

Gezellige Friese liedjes worden vrijdag 16 maart in de Wier te Ureterp gecombineerd met een heerlijk countrysound. Vanaf 20.00 uur staan Griet Wiersma en Early Bird (Hendrik Waringa) op het podium: een avond vol top vermaak in warme sfeer.

Griet Wiersma is al jaren bekend als de zangeres en comédienne van het Friese lied. Naast het zingen van de bekende traditionele Friese liedjes, brengt Griet ook eigen geschreven liedjes waaronder het zo bekende ‘Frysk Hynder’. Ook is Griet door de jaren heen bekend geworden door haar acteertalent; hilarische typetjes vol humor ten tonele brengen is haar op het lijf geschreven. In de volksmond wordt zij dan ook al stiekem de Friese Tineke Schouten of de vrouwelijke André van Duin genoemd

Daarnaast beschikt Griet Wiersma ook nog over een warme countrystem.  Bij feesten en partijen brengt zij naast het Friese lied ook een set van Nederlandstalige liedjes en een klassieke serie countrynummers.  Elk jaar werkt ze tijdens Peije Dag in Drachten samen met countryduo Early Bird. Dan wisselen ze elkaar af en doen samen prachtige duetten. Deze combinatie heeft inmiddels een vervolg gekregen op diverse podia.

 

Hendrik Waringa is al jaren het bekende gezicht van de countryband Early Bird.  Zijn warme countrystem  geeft je kippenvel en doet denken aan de goede oude tijd met Jim Reeves.  Vroeger speelde hij in een meermansformatie.  Daarna heeft oud-band-collega Siep Bangma hem jarenlang vergezeld als duo Early Bird.  Siep is samen met Albert Veld en Hendrik Waringa verantwoordelijk voor het oprichten van de band Early Bird in 1963. Afgelopen voorjaar maakte Hendrik een prachtig lied met video-clip over zijn zo dierbare Deelen.

 

 

Kaarten kosten in de voorverkoop (0512 301440 of 06 42174395) 12,50 euro; aan de zaal 15 euro.