Nieuws

Danny Hoogstad bestuurslid Jonge Democraten

Potlood Arend Waninge

Danny Hoogstad (28) uit Lippenhuizen is sinds afgelopen weekend bestuurslid van de Jonge Democraten, de onafhankelijke jongerenorganisatie van D66.

Hoogstad houdt zich komend studiejaar full-time bezig met het bestuur van de politieke jongerenvereniging. Hoewel hij niet in Fryslân geboren is, wil Danny zich wel als een ambassadeur voor de Friese jongeren inzetten: “De provincie vergrijst en jongeren worden minder vaak politiek actief. Dit is ongelofelijk zonde, want jongeren zijn nodig om beleid te blijven vernieuwen, kritisch te zijn en een voorbeeld te zijn voor andere jongeren om naar de stembus te gaan”.

Binnen het bestuur heeft Danny de functie ‘Organisatie & Scholing’. De Jonge Democraten zijn met meer dan 6.000 leden volgens eigen zeggen de grootste politieke jongerenorganisatie van het land. Bijna alle politieke partijen hebben (onafhankelijke) jongerenorganisaties. De organisaties houden de moederpartij scherp en bieden jongeren kansen om te werken aan bijvoorbeeld debatvaardigheden en het opbouwen van bestuurservaring.