Sport

De dames van WTTC weer een stapje hoger

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle

Het vrouwenteam van WTTC is met recht een succesnummer. In drie seizoenen werden de voetbalsters twee keer kampioen, waardoor het elftal dit jaar een trotse derdeklasser is. En er is vertrouwen. “Het wordt weer een stukje lastiger dan de afgelopen competities, maar wij worden ook steeds beter.”

Karin van Dijk zag het direct bij de eerste bekerwedstrijd die WTTC dit seizoen speelde. “We begonnen alsof we nog in de vierde klasse speelden. Maar we werden overrompeld.” De tegenstander, een derdeklasser, gunde WTTC minder tijd om aan te nemen en te passen dan ze gewend waren. Maar zie daar: al snel maakte de verbazing plaats voor doortastendheid en schakelde WTTC een tandje bij. “Toen lieten we zien dat we prima mee konden en dat er echt nog veel potentie in de selectie zit.” De competitie begon voor WTTC met een 3-2 zege bij Balk, na een 2-0 achterstand. De tweede wedstrijd betekende weer winst: 4-1 tegen HFC ’15.

In de selectie van WTTC (Wispolia THOR Tijnje Combinatie) ontbreken speelsters uit Tijnje. “Het is half om half Wispolia en THOR, maar zo benaderen we het zelf al niet eens meer. Er is geen verschil, want wij zijn samen, jong en oud, gewoon WTTC.” Naast het eerste is er ook nog een tweede elftal en op vrijdagavond speelt het 30+-team. “Het mooie met zoveel speelsters is natuurlijk dat je kunt selecteren. Daar word je automatisch beter van, dat merkten we de afgelopen jaren.” Ook WTTC 2 werd afgelopen seizoen kampioen en promoveerde naar de reserve vierde klasse.

Ook belangrijk in het succes is trainer Henk Rozenberg. Hij nam na het kampioenschap in de vierde klasse afscheid, maar bij gebrek aan een geschikte opvolger, besloot de coach er nog een seizoen aan vast te plakken. Uiteraard tot grote vreugde van Karin en haar ploeggenoten. “Een mogelijke opvolger haakte net voor een proeftraining af. Toen hadden we een probleem. Gelukkig houdt Henk stiekem heel veel van ons en is hij bereid, ondanks dat hij het heel druk heeft met het opzetten van zijn nieuwe bedrijf, ons ook dit seizoen onder zijn hoede te nemen. Nu hebben we nog een jaar om een nieuwe coach te vinden.”

Met haar 33 jaar behoort laatste man Karin – ‘we zeggen ook gewoon man in je rug tegen elkaar, dat is voetbaltaal’ – tot de oudste spelers in de selectie. “Ik was zes jaar toen ik bij Gorredijk begon met voetballen. Toen het meisjesvoetbal daar verdween ben ik op mijn tiende bij Wispolia gaan spelen. Dat is zo gebleven. Ik ben gek op het spelletje en ik speelde vorig seizoen vaak ook nog op vrijdag mee. Dat is nu voorbij. Op zaterdag kun je niet halfjes meedoen, zeker niet in de derde klasse.”