Ondernemen

De Hubo is terug in Gorredijk

Potlood Arend Waninge

Een oude naam is teruggekeerd in Gorredijk. De Multimate Bouwmarkt aan De Kromten is sinds kort gerestyled en draagt nu de naam Hubo. Het is al de tweede naamsverandering sinds de familie Leenstra in 2007 op deze plek met een bouwmarkt begon.

“Wy sitte noch hieltyd by deselde organisaasje”, vertelt Jentsje Leenstra. “Earst stoppe de formule Fixet. Doe koenen wy kieze foar Multimate of Hubo. Wy keazen foar Multimate, in formule foar de wat gruttere boumerken.” Inmiddels heeft de organisatie besloten alles te concentreren op één formule: Hubo. “Dat besparret fansels kosten. Boppedat is Hubo in formule mei in hiel bekende namme.” De naam is ook in Gorredijk niet vreemd. Al in de jaren tachtig was er aan de Stationsweg, op de plek waar nu Fysio Gorredijk zit, een Hubo gevestigd.

En dus onderging de winkel weer een kleine make-over. “Mar yn de winkel is der net safolle feroare.” Onder het mom ‘meten, maken en monteren’ heeft Leenstra wel extra geïnvesteerd in het maatwerkplein. Daar worden onder andere kasten, raamdecoratie, horren, deuren en zonwering op maat gemaakt. Volgens Leenstra is dat een afdeling die de afgelopen jaren een grote vlucht heeft genomen. “Minsken ha yn de coronatiid ynvestearre yn it hûs. Wy kinne de minsken dêr goed mei helpe.” Op het maatwerkplein zijn dagelijks gemiddeld twee medewerkers actief met het bezoeken van klanten, het op maat maken en het monteren.