Nieuws

De klok moat werom! wint Gouden Turf

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Openluchtspektakel De klok moat werom! heeft zaterdag de Gouden Turf 2018 gewonnen. In de verkiezing van vrijwilligersorganisatie van het jaar werd Grannies2Grannies tweede en de Tropische Kas derde.

“De organisatie weet wel wat ik bedoel als ik zeg dat de doorslaggevende stem van Macron kwam toen hij de klokken van de Notre Dame hoorde.” Met die woorden kondigde Elske Beintema, fractievoorzitter van de organiserende partij GroenLinks-OpsterLanders, de winnaar aan. Ab Vromans van de beheerscommissie van het kerkje in Kortezwaag nam de wisseltrofee in ontvangst van Gerlof Rijpma van de Spijkerpakkenband, de winnaar van vorig jaar.

“Ik had dit echt niet gedacht”, reageert Vromans. “De andere genomineerden doen ook fantastisch werk en dat duurt ook voort. Bij ons niet, het theaterspektakel is afgelopen. Maar we hebben wel een nalatenschap van dit gebeuren. De kunstwerkklok van Rokus Greebe komt definitief op het kerkhof te staan. Wat de elf steden hebben met een fontein, hebben wij met de klok.” Aan het theaterspektakel werkten ruim 150 vrijwilligers mee.

Gerlof Rijpma (rechts) overhandigt de Gouden Turf aan Ab Vromans.