Sport

‘De Sweach geen kanonnenvoer’

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle Map Amateurvoetbal

De Sweach was zaterdag niet opgewassen tegen Heerenveen. In Beetsterzwaag werd het 0-6. Toch was coach Arthur Beugelink niet ontevreden over de prestatie van zijn elftal. “We zijn geen kanonnenvoer geweest.”

Hij snapt zelf overigens heel goed dat die conclusie voor de buitenstaander niet helemaal strookt met de uitslag. “Maar we hebben echt niet veel open kansen weggegeven. Heerenveen scoort een keer uit een waanzinnig knap genomen vrije trap, een penalty en een bal die van richting wordt veranderd. Verder hadden we het best aardig voor elkaar.”

Zeker in ogenschouw nemende dat De Sweach maar liefst elf namen op de absentielijst had staan. “Waarvan een flink deel basisspelers. Blessures, ziekte, verplichtingen voor de studie en eentje die op vakantie was. Met al die jongens er bij hadden we waarschijnlijk ook niet gewonnen hoor, zeg ik er bij. Heerenveen heeft gewoon een erg sterk team, met ook jongens die op zondag in de hoofdklasse hebben gevoetbald.” Bij de thuisclub debuteerde Mika de Vries, speler van JO19, verdienstelijk in de basis.

De Sweach kent met slechts negen punten op de teller een moeizaam seizoen, maar Beugelink is tevreden over wat hij van zijn team ziet. “Er is geen gezeur, ook niet als we met 6-0 achter staan, zoals zaterdag. We hebben gewoon een heel leuke ploeg. Het is niet erg dat we meer verliezen dan winnen, want desondanks zien we wel vooruitgang.”

Nadat een aantal spelers in de zomer stopte of overstapte naar de zondagtak – die momenteel koploper is in de vijfde klasse – is het niveau bij De Sweach gezakt. Maar Beugelink en zijn spelers weten dat en zoeken andere doelstellingen. “Als we het linker rijtje halen zijn we al heel tevreden. En we willen ook heel graag boven Boornbergum eindigen. Verder moeten we gewoon bouwen en genieten van de kleine momenten die je met elkaar beleeft.”