Nieuws

De ThuisTriathlon van Eltjo, Tjitske en Gerrit 

Camera Sietse de Boer Potlood Redactie

Eltjo Veninga (36), Tjitske Seinstra (35) en Gerrit Seinstra (40) deden zaterdag mee aan de ThuisTriathlon van de Maarten van der Weijden Foundation.

Onder teamnaam ‘De Gordykster Zwefilo’s’ hielp het drietal mee om geld in te zamelen voor TIPZO, het onderzoeksproject dat zich richt op betere en tijdige ondersteunende zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker en hun naasten. 

Het trio was van plan om afgelopen jaar mee te doen aan de Zwefilo van Gorredijk. Die ging niet door. Alle drie hebben ze te maken met kanker in de naaste omgeving. “Dan wol je wat dwaanmar je kin niks”, verwoordt Grietje Varwijk, de partner van EltjoDus is de ThuisTriathlon ekstra leuk om te dwaan.” Wekelijks legt het groepje, waarin ook de zuster van Tjitske, vele kilometers af, vertelt Grietje. “Se hienen as doel om mei te dwaan oan de Oliebollenloop. Se ha in WhatsApp-groepke en motivearje mekoar en triuwe mekoar oan.” 

Het oorspronkelijk plan was 5 km hardlopen, 500 meter zwemmen en 20 km fietsen. Omdat de zwembaden dicht zijn, en ze het niet verantwoord vonden om met twee ongetrainde zwemmers het buitenwater in te gaan, is het zwemmen vervangen door 4,1 km hardlopen. Inmiddels is het streefbedrag van 750 euro binnen. Voor elke 10 euro extra die nog binnenkomt, beloven de drie 100 meter extra te gaan lopen. Doneren kan nog steeds via thuistriathlon.mvdwfoundation.nl/team/gordyksterzwefilo-s

Delen