Nieuws

De Delte bezorgd over nachtelijk bezoek

Potlood Arend Waninge

Zwembad De Delte in Gorredijk heeft afgelopen zaterdagnacht bezoek gehad. Ongewenst, maar volgens het bestuur ook gevaarlijk. “Wij houden ons hart vast dat het een keer mis gaat”, vertelt bestuurslid Ruud Wubbolts.

Niet alleen vernielden de nachtelijke bezoekers het dak van het gebouwtje van zwemvereniging ISIS en de beachvolleybal, ze gingen ook nog eens zwemmen. Daarvoor was het wel nodig om de blauwe afdeklaag, die ’s nachts de warmte in het bad houdt, aan de kant te schuiven. Wubbolts: “Maar die deklaag trekt zichzelf weer strak. Daardoor ontstaat een levensgevaarlijke situatie. Zwemmers kunnen in het donker onder de afdekking gedesoriënteerd raken. Onze vrijwilligers zitten er niet op te wachten dat er straks iemand in het bad drijft als ze ’s ochtends het dekzeil oprollen.”

Er heeft volgens Wubbolts een filmpje van het bezoek op Instagram gestaan, maar dat is inmiddels verwijderd. Het zwembad heeft aangifte bij de politie gedaan. De politie bezit inmiddels ook een sleutel van het bad, zodat ze tijdens het surveilleren binnen kunnen komen wanneer dat nodig is. “De wijkagent pakt het probleem gelukkig goed op.” Twee jaar geleden kwam het ook regelmatig voor dat het zwembad last had van nachtelijk bezoek.