Sport

Derde zege op rij voor Boornbergum

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

De voetballers van sc Boornbergum zijn aan een goede serie bezig. Het elftal van trainer Björn Schilder won zondag met 4-2 van het bezoekende Terschelling. Het was de derde zege op rij voor de mannen uit Boornbergum. Taeke Visser was met twee treffers belangrijk voor de thuisploeg.

Eigenlijk had de wedstrijd beter niet door kunnen gaan, want het veld in Boornbergum was door de hevige regenval zacht en drassig. “Gewoon slecht”, aldus de winnende trainer. Gezien het verloop van de eerste helft leek de thuisploeg de meeste hinder van de omstandigheden te hebben, want halverwege stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord.

Ondanks de achterstand hield Schilder vertrouwen in een goede afloop. “Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd dat we gewoon door moesten gaan. We voetbalden beter, maar maakten slecht gebruik van de ruimtes die we kregen. Terschelling had bovendien drie weken niet gespeeld. Ik wist dat ze het conditioneel moeilijk zouden krijgen en dat gebeurde. Na rust liepen we er overheen.”

Toch duurde het tot de 63ste minuut voor de aansluitingstreffer viel. Jeroen Pultrum schoot na een corner vanuit de rebound raak. Vier minuten later bekroonde Taeke Visser een mooie solo met een doelpunt. Met nog een kwartier op de klok was Visser opnieuw trefzeker. Ditmaal met een fraai schot in de verre hoek. Wietze Vietmeijer bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 4-2.

Een verdiende zege, aldus Björn Schilder. “Dat we met 2-0 achter komen kan echter niet. Het gebeurde ons vorige week ook al. We krijgen sowieso te makkelijk doelpunten tegen, daar moeten we aan werken.” De trainer was wel tevreden over de veerkracht van zijn elftal. “De jongens geven niet op.”

Een plek in de middenmoot is de doelstelling dit seizoen. Schilder denkt dat die ambitie waargemaakt kan worden. “We hebben een aantal jonge jongens moeten inpassen en die pakken het goed op. Ze ontwikkelen zich prima en er zit nog rek in”. Dat er zonder publiek moest worden gespeeld vindt de trainer waardeloos. “Een dooie boel, dit zijn spookwedstrijden en is slecht voor het voetbal.”

Delen