Nieuws

Druk jaar voor de PlusBus

Potlood Renske Woudstra

De PlusBus vervoerde in 2017 maar liefst ruim 9.000 mensen. Volgens de organisatie stijgt de vraag naar vervoer nog steeds.

Er rijden drie PlusBussen door Opsterland, waarvan er twee beschikken over een voorziening voor rolstoelvervoer. De vraag naar rolstoelvervoer neemt ook nog steeds toe. De oranje bussen zijn al dertien jaar een vertrouwd gezicht op de Opsterlandse wegen. De organisatie bestaat uit ruim vijftig vrijwilligers die ervoor zorgen dat aan de vraag kan worden voldaan. De ritjes met de PlusBus gaan onder andere naar ziekenhuis en verpleegtehuizen en naar zorgboerderijen, maar ook naar bijvoorbeeld de winkel en de kapper.

Nu ouderen langer zelfstandig thuis wonen voorziet de PlusBus in een groeiende behoefte. De vrijwilligers organiseren zelf ook PlusBus-uitstapjes. Even een middagje ertussenuit is voor velen een welkome onderbreking van het dagelijkse ritme. Gebruikers van deze goedkope vervoersmogelijkheid moeten begunstiger zijn, dat kost 10 euro per jaar. Aanmelden kan via 06 – 1454 4377.