Sport

Eerste nederlaag Boornbergum (za)

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

In de eerste echte krachtmeting van het seizoen leed Boornbergum zaterdag voor het eerst een nederlaag. Het bezoekende MSC, de nummer drie van de ranglijst, won met duidelijke en ook terechte cijfers: 0-3.

“Het was een terechte uitslag”, vond Sietse Pieksma, aanvoerder van Boornbergum. “MSC bleek echt een goede ploeg te zijn, in ieder geval beter dan wij dit keer.” Bij rust was het al 0-2 voor de ploeg uit Meppel. “Echt goed voetballende doelpunten ook. Niet uit een spelhervatting of een klutssituatie, maar gewoon heel knappe treffers.”

Het derde doelpunt had wel voorkomen kunnen worden oordeelde Pieksma. “Aan hun keeper kon je zien dat hij veel hoger gevoetbald heeft. Op een gegeven moment geeft hij een lange bal, onze laatste man tast mis, de doelman komt ver uit en de spits van MSC pikt de bal zo op en gaat er langs.”

“Toen was het echt gespeeld. Al zat het er voor die tijd al niet echt meer in, want we hebben eigenlijk geen enkele echte kans gecreëerd.” Iets wat van tevoren al ingecalculeerd was. “MSC had al drie keer op rij de nul gehouden en daarvoor ook amper goals geïncasseerd.”

Voor de strijd om de eerste periode maakt het verlies niet direct iets uit, want Boornbergum staat nog altijd tweede achter SWZ Sneek. Die ploeg is huizenhoog favoriet voor de titel en als dat lukt, kan Boornbergum de eerste periode overnemen. “Maar hoe dan ook willen we ons tegen IJVC herstellen.”

 

Beker

De wedstrijd werd zaterdag al om 13.00 uur gespeeld, omdat de zondagtak van Boornbergum om 15.00 uur in het bekertoenooi tweedeklasser Hardegarijp trof. Na een heel snelle 1-0 voorsprong moest de thuisclub uiteindelijk met 1-2 het hoofd buigen. Die stand was al bij rust bereikt. In de laatste twintig minuten speelde Boornbergum met tien man na een rode kaart voor Sander Pot.

“Daarna was er groot feest op de club”, aldus Pieksma. “En het mooiste was dat we toen de kantine dicht ging, nog met spelers van zaterdag en zondag op stap zijn gegaan in Drachten. Tot in de late uurtjes. Ondanks twee nederlagen werd het daardoor toch echt een prachtige dag voor de club.”