Nieuws

Eert De Doden tekent voor groene toekomst

Potlood Arend Waninge

Met een lening van 40.000 euro helpt Uitvaartvereniging Eert De Doden uit Wijnjewoude de coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal (WEN) met realisatie van haar eerste zonneproject. De besturen van beide organisaties ondertekenden vrijdag de leenovereenkomst.

Binnenkort worden 200 zonnepanelen van dit postcoderoosproject geplaatst op het dak van zorgboerderij de Twa Bûken aan Duerswâld. Zo helpen lokale maatschappelijke organisaties elkaar naar een betere wereld. Een mooi voorbeeld van ‘SAMEN maken we Wijnjewoude Energie Neutraal’.

Aan deze eerste postcoderoos van WEN nemen 14 huishoudens deel, die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen hebben. Het merendeel van de deelnemers investeerden bij de start van het project een deel van het aankoopbedrag. Het resterende deel wordt voorgefinancierd door de lokale uitvaartvereniging. Zo kunnen ook mensen met een minder gevulde spaarrekening toch hun eigen zonnestroom opwekken en hoeven ze daarover geen energiebelasting te betalen.

“Op de bank brengt ons geld niets op. Dan is dit een goede bijdrage aan een zonnige toekomst voor ons dorp” aldus voorzitter Joop Miedema van Eert De Doden.