Glasvezel in Opsterland

Eindstand glasvezel: 78,5 procent

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge Map Glasvezel buitengebied

Nu de verlengde inschrijving is gesloten, kan Niek Geelhoed van Kabelnoord de eindbalans opmaken. In het Opsterlandse buitengebied heeft 78,5 procent van de witte adressen zich aangemeld, zo vertelde hij de ambassadeurs maandagmiddag in de trouwzaal van het gemeentehuis.

En dat is ruim boven de benodigde minimale 60 procent. Volgens Geelhoed en wethouder Rob Jonkman is dat voor een belangrijk deel te danken aan de 37 ambassadeurs die er geheel vrijwillig in hun buurt of dorp op uit trokken om mensen ervan te overtuigen zich in te schrijven voor de aanleg van glasvezel. Jonkman: “Jullie zijn geworteld en bekend in de eigen omgeving. Dat heeft enorm geholpen.”

Als dank voor hun inzet kregen de ambassadeurs een bos bloemen en een cadeaubon. Opsterland is de eerste gemeente waar Kabelnoord volop ambassadeurs heeft ingezet om zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen voor glasvezel. Het voorbeeld krijgt al navolging in Ooststellingwerf waar Kabelnoord nu de belangstelling peilt. Geelhoed kondigde aan vroeg in het voorjaar al te beginnen met de daadwerkelijke aanleg van het net, mits de winter een beetje meewerkt.